När Volvo började sälja bilar i USA introducerade de också nya Volvo-inredningar. Tyginteriören ersattes med vinylinteriörer. Volvo Duett, PV och Volvo Amazon hade olika inredning för den svenska/europeiska marknaden än vad som erbjöds i Nordamerika. Volvo P1800 hade samma interiör oavsett marknad. Efter år 1965 hade Volvo PV och Volvo Amazon också samma stil. Du skulle kunna tro att Volvo då hade alla inredningar tillverkade på samma sätt.

Vi är stolta över att kunna erbjuda inredning till både den amerikanska och europeiska marknaden för de klassiska Volvo bilarna. I slutet av 1950-talet hade Volvo många olika material och mönster som måste ha gjort logistiken till en utmaning. Kommer du ihåg den randiga vinylen i 445, den gul/svarta vinylinteriören i “California” PV, den första “Amazon” med “V”, logotypen i baksätet, tyget med silvertrådar?

Vi levererar de flesta av Volvos inredning, förutom de mycket sällsynta. Men det fanns ofta olika interiöralternativ för samma exteriör, så även om rätt kod för bilen inte längre kan produceras, kan vi erbjuda en annan interiör korrekt för din bil, men i ett annat material. Till exempel: Om du har en Volvo PV 1964 med gul inredning kan vi erbjuda den röda. Gul Volvo PV 1964 hade både gul eller röd inredning att välja mellan.

Vi lagerför de vanligaste klädseln, dörrpaneler och mattor. Till exempel: Den svarta Volvo P1800 inredning, Röd Volvo 1800S inredning, brun och svart Volvo Amazon inredning.

CVR PVCVR PV