Förgasare av FörgasarDan

Dan är hjärtat bakom alla renoverade förgasare vi säljer på CVR och har lång erfarenhet som tidigare Volvo PV/Amazon-ägare. År 2010 började Dan arbeta med förgasare till klassiska Volvon och idag jobbar han med alla typer av tillverkare, som Zenith, Stromberg, SU, Solex, Automate och Holley.


Utbyte av Stomme

På alla förgasare vi säljer tillkommer en stomavgift, som återfås när vi får din gamla i retur. Notera att förgasare med skador på gängor, bränsleanslutning är väldigt svåra att renovera. För att göra utbytes processen så enkel som möjligt, så lägger vi alltid med en retursedel i samma paket när vi skickar din nya förgasare. Använd denna och skicka tillbaka din gamla stomme till oss, så kommer vi att kreditera din gamla stomme så fort vi får din i retur.

När du tar bort din gamla förgasare, var alltid försiktig och ta försiktigt bort den.

Förgasare var ett standard bränslesystem som användes i klassiska Volvobilar, särskilt årsmodeller tillverkade före 1980-talet.

SU-förgasaren var en av de mest populära förgasarna som användes i Klassiska Volvo. Denna förgasare tillverkades av SU Carburettor Company, som var baserat i Storbritannien. SU-förgasaren var känd för sin enkla design och enkla inställning, vilket gör den till ett populärt val bland bilentusiaster och mekaniker.

En annan förgasare som ofta används i klassiska Volvo var Zenith-Stromberg-förgasaren. Denna förgasare tillverkades av Zenith Carburettor Company, baserat i USA. Zenith-Stromberg-förgasaren var känd för sin tillförlitlighet och hållbarhet och användes i ett brett utbud av fordon, inklusive klassiska Volvo.

Både SU- och Zenith-Stromberg-förgasare fasas idag ur produktion på grund av teknikens framsteg och strängare utsläppsregler. Numera underhålls och byggs klassiska Volvo-förgasare i första hand om av specialister eller entusiaster.

Förgasare spelade en avgörande roll för prestanda hos Klassiska Volvo och deras livslängd. Även om de inte längre används i moderna fordon, uppskattar klassiska Volvo-entusiaster fortfarande enkelheten och tillförlitligheten hos dessa förgasare.

CVR PVCVR PV