Volvo PV/Duett Bromsdelar

Bromssystem i din Volvo PV är en av de viktigaste säkerhetsutrustningarna. Om du inte har fungerande bromsar är det en fara för både förare, passagerare och andra trafikanter.

Den kritiska funktionen av bilens bromssystem är att sakta ner din Volvo PV. När föraren trycker på bromspedalen, skickas kraften med hydraulik till bromsoken, som då skapar friktion om bromsskivorna och hindrar därav hjulen att rulla. Bromsarna tar bort den så kallade kinetiska energin i bilen som sedan omvandlas till värme när bromspedalen trycks ner och saktar ner bilen. Då det trycks till mot bromsskivorna varje gång du bromsar blir de tunnare och tunnare med tiden, vilket utgör en onödig risk om de blir tunnare än rekommenderad tjocklek. Det är därför viktigt att du kontrollerar funktionen på dina bromsar regelbundet. Om du inte har fungerande bromsar är det så enkelt som att du inte bör ta ditt fordon i bruk. Om du skulle byta ut dina bromsskivor bör du göra det i par, eller med andra ord både fram och bak på samma gång då ojämna bromsskivor kan påverka styrningen av din bil.

Dina orginalbromsar från Volvo PV behöver många olika delar för att fungera ordentligt. Fordonet behöver bland annat bromsskivor, rotorer, bromstrummor, bromsok och övrig hårdvara som alla måste funka tillsammans för optimal drift. När OEM-bromsarna på din Volvo PV ger av en ovanlig känsla, gör oljud eller om du har problem med att stanna bilen, är det dags att ersätta dem. Som tur är är det inte särskilt dyrt att ersätta dem om du köper delarna online.

Tänk på att du inte bör ersätta dina bromsar själv om du inte har ordentligt med förkunskaper tidigare. Ytterligare en viktig sak att tänka på är att oavsett hur många bromsskivor du har, är du bara i behov av en enda monteringssats och en enda bromsbeläggsats.

Här kan du hitta olika typer av bromsdelar (bakbromsar, frambromsar, handbromsar samt huvudbromsar/ledningar för din Volvo PV/Duett modell.

CVR PVCVR PV