Reservdelar För Din Volvo Amazon

Volvo Amazon som man kallade den i de nordiska länderna började att tillverkas i slutet av femtiotalet. Volvo Amazon är en personbil och kallades 121 eller 122S i resten av världen. Volvo Amazon har två eller fyra dörrar men man kan också få den som kombi och den har en delad grill framtill. Jan Wilsgaard heter personen som formgivit Amazonen. Bilen kom med fästen för säkerhetsbälte då det redan på den tiden var högt säkerhetstänk hos tillverkaren Volvo och till vänster om föraren sitter handbromsen. Det var tänkt att man skulle framställa modellen med framsoffa men det blev aldrig riktigt så. Ända fram till nittonhundra sjuttio tillverkades Amazonen då den hade en stor framgång på exportmarknaden. I modellen 122S satt en lite starkare motor. Sista året kostade en Volvo Amazon drygt sjuttontusen och hundra kronor och då tillverkades bara den modellen med tvådörrar då de andra modellerna försvunnit från marknaden.

Med de våra Volvo Amazon reservdelar sätter man sin egen karaktär på sin klassiska Volvo Amazon. Hos Classic Volvo Restoration hittar du allt från framvagn, bakvagn, bromsdelar, bensintank, inredning till de små extra detaljerna som gör din bil till originalskick. Vi har alla reservdelar för att göra det möjligt för att renovera din klassiska Volvo Amazon till din drömbil med detaljer som original.
Vi har 2 punkts bilbälten och trepunkts för din säkerhet. Läderöverdrag till ratten för den genuina känslan.
Alla våra avgassystem till Volvo Amazon är tillverkade i Sverige, efter originalspecifikationer.
Varumärken vi samarbetar med är kända med många år i branschen som Lesjöfors, Volvo Original (Genuine classic parts), Bosch, Sachs, Elring, SKF, ACL.
Vi har många års erfarenhet av Volvo Amazon reservdelar och är idag en ledande leverantör till Volvo Amazon, och skickar varje dag tusentals delar världen runt. Våra produkter tillverkas i både Sverige, Europa eller USA och är noga utvalda för att vi ska tillhandahålla den bästa kvalitén.

CVR PVCVR PV